Νέα εφαρμογή στα κινητά θα «καρφώνει» τα μπλόκα και τις κάμερες της Τροχαίας!

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα εφαρμογή του Google Maps που θα «δείχνει» που υπάρχουν μπλόκα της Τροχαίας αλλά και που έχουν τοποθετηθεί φωτογραφικά ραντάρ.

Η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα Android και σε iOS και πέραν των παραπάνω πληροφοριών θα ενημερώνει τους χρήστες σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και ποιοι είναι κλειστοί.

Η Google επισημαίνει ότι η νέα εφαρμογή Google Maps θα προτρέπει τους οδηγούς να είναι περισσότερο  προσεκτικοί καθώς θα βλέπουν που βρίσκονται οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ασφαλέστεροι.

Η National Sheriffs’ Association υποστηρίζει την Waze εφαρμογή της Google αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην εμφάνιση των μπλόκων της Τροχαίας. Επίσης οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι οι χρήστες του Waze μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό για να αποφύγουν την αστυνομία ή για να βρουν αστυνομικούς ώστε να εκτελέσουν πιθανές πράξεις βίας εναντίον τους. «Ανησυχούμε πως τρομοκράτες, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και συμμορίες θα βρουν πως αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να επεκτείνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Το να πληροφορείς τους οδηγούς για επικείμενα ραντάρ ταχύτητας τους επιτρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν πιο ασφαλείς επιλογές όταν βρίσκονται στο δρόμο.» αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Επίσης, η Google θα προσθέσει τη δυνατότητα αναφοράς εργασιών στους δρόμους, κλειστών λωρίδων κυκλοφορίας, ακινητοποιημένων οχημάτων και πεταμένων αντικειμένων στον δρόμο, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Πηγή: https://www.newsauto.gr/news/i-nea-efarmogi-google-maps-tha-karfoni-ta-bloka-ke-tis-kameres-tis-trocheas/