Προετοιμασία για το ταξίδι σας

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα και οι κουρασμένοι οδηγοί είναι δυο βασικές αιτίες των θερινών ατυχημάτων.
Ακολουθήστε τις απλές συμβουλες μας για να προετοιμαστείτε – ψυχικά και σωματικά – για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις.

Ελέγξτε το αυτοκίνητό σας

Μία στις τρεις ακινητοποιήσεις το καλοκαίρι συμβαίνει καθ’ οδόν προς τις διακοπές, επειδή πολλοί οδηγοί καβαλάνε το αυτοκίνητο για την εξόρμησή τους κατευθείαν μετά τη δουλειά.
Κανείς δε θέλει να διακό& psi ει το ταξίδι του λόγω ακινητοποίησης. Μπορείτε να γλιτώσετε από πολλά προβλήματα με την τακτική συντήρηση και φροντίδα. Ακολουθήστε τις συμβουλές συντήρησής μας προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο για ταξίδι.

Προγραμματίστε το ταξίδι σας

Οι οδηγοί που δεν προγραμματίζουν να κάνουν στάσεις για ανάπαυση, ζυχνά πιέζονται περισσότερο απ’ όσο πρέπει για να βγάλουν μερικά ακόμα χιλιόμετρα. Και τότε ο κίνδυνος αρχίζει να αυξάνεται. Όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας, φροντίστε να έχετε χρόνο για συχνές στάσεις για ανάπαυση.

Αντιμετώπιση της κόπωσης

Οι μεγάλες αποστάσεις, το κυκλοφοριακό και η οδήγηση τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής ενός οδηγού.

  • Ξεκινήστε ξεκούραστοι το ταξίδι σας. Κοιμηθείτε καλά προτού ξεκινήσετε.
  • Μην παραβιάζετε τους βιορυθμούς σας. Αναχωρήστε την ώρα που το σώμα σας έχει συνηθίσει να ξυπνά και να δραστηριοποιείται.
  • Μην καταναλώνετε αλκοολούχα ποτά πριν από την αναχώρηση.
  • Αποφύγετε φάρμακα που μπορεί να σας φέρουν υπνηλία.
  • Αποφύγετε τις ώρες που φεύγει η πλειο& psi ηφία των εκδρομέων.
  • Κάνετε τακτικά στάσεις. Αναπαυθείτε αμέσως μόλις αισθανθείτε σημάδια κόπωσης. Περπατήστε για λίγο.
  • Φροντίστε να μη ζεσταίνεται πολύ η καμπίνα του αυτοκινήτου. Οι υψηλές θερμοκρασίες φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα όπως να έχετε ποσοστό αλκοόλ 0.5 στον οργανισμό σας.