Ποιο αμάξι που είχες, μετάνιωσες που έδωσες;

Τα αυτοκίνητα που έχουμε στην κατοχή μας, πολλές φορές και για διαφορετικούς λόγους, αναγκαζόμαστε να τα αποχωριστούμε. Ποιο μετανιώσατε όμως που αποχωριστήκατε και γιατί;

Στον «οδηγικό βίο» ενός μέσου ανθρώπου περνούν αρκετά αυτοκίνητα στην πάροδο των ετών. Συνήθως το πρώτο μας αυτοκίνητο, εκείνο στο οποίο μάθαμε να οδηγούμε είναι και το αγαπημένο μας, ωστόσο μετά αποκτάμε συνήθως κάτι πιο ισχυρό και με παραπλήσιο χαρακτήρα.

Κάποια στιγμή στην εξίσωση μπαίνουν και οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις, οι οποίες όχι μόνον αλλάζουν τη ζωή μας, αλλά απαιτούν και την αλλαγή του αυτοκινήτου μας.  Μετά από κάποια χρόνια και όταν «τα παιδιά μεγαλώσουν», επιλέγουμε και πάλι με βάση τα δικά μας «θέλω» και αν τα οικονομικά μας το επιτρέπουν, μπορεί να κάνουμε την υπέρβαση και να αποκτήσουμε το αυτοκίνητο που ονειρευτήκαμε κάποια στιγμή στο παρελθόν. Σαν  «απωθημένο»…

Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που όταν επιλέγουμε αυτοκίνητο αποκλειστικά για εμάς, κοιτάζουμε πάλι πίσω και ψάχνουμε για κάποιο με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά του μοντέλου που «αγαπήσαμε» στο παρελθόν. Αν μάλιστα αποτελεί και κλασικό πια μοντέλο, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα προσπαθήσουμε να βρούμε ένα ίδιο σε καλή κατάσταση ως μεταχειρισμένο.

Για κάποιον αυτό μπορεί να είναι μια Porsche 911, για κάποιον άλλον ένα MX-5 ή ακόμα κι ένα MINI. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα αυτοκίνητα που δεν έχουν την κλασική αξία αυτών, αλλά αποτελούν ξεχωριστά αυτοκίνητα της αυτοκίνησης και κατάφεραν και «έμειναν» στην ιστορία.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει για παράδειγμα την εξαιρετική αστική εικόνα ενός smart fortwo; Σε συζήτηση σχετική με άνθρωπο που έχει αλλάξει πολλά αυτοκίνητα μέχρι τώρα στη ζωή του, μου έκανε εντύπωση όταν μου είπε πως «το μόνο αυτοκίνητο που βλέπει ακόμα στον ύπνο του», είναι το smartάκι που είχε… Για την ευκολία του στην κίνηση, στο παρκάρισμα, την οικονομία του, ακόμα και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του. 

Άλλοι πάλι είναι πιο «συναισθηματικοί» με τα αντικείμενα και μετανιώνουν που αποχωρίστηκαν το οικογενειακό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας τους πριν από αυτούς.

Με βάση το συναίσθημα και όχι τις ανάγκες σας, εσείς ποιο από τα αυτοκίνητα που είχατε κάποτε στην κατοχή σας, θα θέλατε να αποκτήσετε πάλι; Ποιο από αυτά «μετανιώσατε» που δώσατε και γιατί;

Πηγή:https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Poio-amaksi-poy-eixes,-metaniwses-poy-edwses_206769.asp