Σύντομα νόμιμη η διήθηση βάσει του νέου ΚΟΚ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2024 ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.

Φαίνεται ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, νομιμοποιώντας πλέον την διήθηση υπό το ανάλογο πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε: “Ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην οδική ασφάλεια αλλά και στην ευχέρεια χρήσης του δικύκλου είναι οι ελιγμοί ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Πρόκειται για μία καθημερινότητα που σήμερα αντιτίθεται με όσα λέει ο ΚΟΚ,” αναγνωρίζοντας πλέον τόσο την ύπαρξη, όσο και την δυνητική αναγκαιότητα της διήθησης, για τις ελληνικές πόλεις. Άλλωστε, παρά την “στα χαρτιά” παράνομη φύση της, η διήθηση δικύκλων γίνεται ανεκτή και από την Αστυνομία.

Η νομιμοποίηση της διήθησης έχει ήδη γίνει σε αρκετές πόλεις και χώρες του εξωτερικού -κατά περιπτώσεις, σας έχουμε μεταφέρει και τα ανάλογα άρθρα. Πάντα, η νομιμοποίηση αυτή έρχεται και με τους όρους με τους οποίους θα λειτουργεί έννομα π.χ. όριο διαφοράς ταχύτητας μεταξύ δικύκλων και κυκλοφορίας ή απαίτηση, η κυκλοφορία να είναι σταματημένη.

Περιμένουμε να δούμε, το πώς ο νέος ελληνικός Κ.Ο.Κ. θα αντιμετωπίσει αυτό το σημαντικό ζήτημα για τους μοτοσυκλετιστές στη χώρα μας.

Πηγή: https://www.bikeit.gr/reportaz/item/34011-k-o-k-kai-diithisi-dikyklon-i-kafti-patata-pou-kaneis-den-akoumpa