Η υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί στην Πλατεία Νερού

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 θα διοργανωθεί, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου και οι τελευταίες λεπτομέρειές του ανακοινώθηκαν.   

Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν για την πρώτη τους αναμέτρηση επί ελληνικού εδάφους στην Πλατεία Νερού.

Η ΕΚΟ Super Special Stage, έχει μήκος 1,48 χλμ. Και θα γίνει παρουσία 6.300 καθήμενων θεατών, αλλά και όλων των φίλων του σπορ που θα βρεθούν στους προκαθορισμένους χώρους με ελεύθερη είσοδο.

Ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley ή με θέα στη Μαρίνα Φαλήρου και στο Θωρηκτό Αβέρωφ, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα «ταξιδέψει» για ακόμα μία φορά την εικόνα της Ελλάδας σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο. Τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν ανά ένα, ακριβώς όπως και στις 14 ειδικές διαδρομές που θα αποτελέσουν το πεδίο δράσης του αγώνα τις επόμενες τρεις ημέρες.

Από τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια» σε εκείνες της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο και πάλι τη Λαμία, η διαδρομή του φετινού αγώνα, όπως αποκαλύφθηκε και μέσω ψηφιακών γραφημάτων, είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική της 70χρονης ιστορίας του. Μια ιστορική αναδρομή, άλλωστε, επιχειρεί συνολικά φέτος η Οργανωτική Επιτροπή, με ενέργειες που φέρνουν στην επιφάνεια την πορεία του αγώνα στο χρόνο.

Η αρχή έγινε με το Acropolis Rally Hall Of Fame powered by Betsson, ενώ το Λεύκωμα «1953-2023 – 70 Χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις», φιλοξενεί στις 274 σελίδες τουτην ιστορική αναδρομή σε κάθε χρονιά του αγώνα. Ανάλογα, με χρονικό ορίζοντα παρουσίασης τον Νοέμβριο, ο αγώνας θα αποκτήσει το δικό του ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από τέσσερα ωριαία επεισόδια.

Πηγή: https://www.cnn.gr/style/aytokinito/story/375359/i-ypereidiki-tou-rally-akropolis-tha-dieksaxthei-stin-plateia-neroy